VALORS DE LA CAÇA EN EL MON RURAL

 

Caça a Coll a Mallorca
Pot ser que la caça a coll sigui una de les tècniques de caça més tradicionals de quantes es practiquen a Mallorca. En aquest vídeo Damià Munar explica que ve de segles enrere, i que és a Mallorca on més es duu a terme per a caçar el tord, especialment a la Serra de la Tramuntana i al Pla de Mallorca.  

 

 

 

La Federació Balear de Caça
L’objectiu de la Federació Balear de Caça és donar el millor servei als caçadors i treballar per la unió del sector i la defensa dels seus drets. En aquest vídeo expliquem la nostra activitat, la importància d’estar federat i com dur a terme els tràmits per a fer-ho. Així és el nostre dia a dia.

 

 

 

Societats de Caçadors a Mallorca
La caça és una activitat essencial per al medi ambient, especialment pel control que fa de la població de les espècies cinegètiques. Els caçadors duen a terme una labor fonamental en la gestió del manteniment del camp i la custòdia del territori. Aquest treball s’articula en les societats de caçadors, que són un patrimoni cultural i tradicional de la nostra societat. Suposen a Mallorca el major moviment associatiu, amb més de 20.000 persones, amb una gran implantació en el territori ja que compta amb presència en tots els municipis. Les societats de caçadors són un patrimoni de la nostra terra, i un espai en el qual es mantenen les tradicions de generació en generació.  

 

Caça Major a Mallorca
El boc és el gran protagonista de la caça major a Mallorca. En aquest vídeo Pedro Ginard, president dels Vedats de Caça Major de Mallorca, explica les particularitats d’aquesta caça, que cada any atreu a Mallorca un turisme de molta qualitat.  

 

 

 

Falconeria a Mallorca
De la mà de José Balboa, delegat de Falconeria de la Federació Balear de Caça, en aquest vídeo es parla d’aquesta modalitat de caça a Mallorca, que ve de segles molt enrere.  

 

 

 

Caça Tradicional
La caça forma part de la nostra cultura. En aquest vídeo parlem de la caça de sa perdiu amb reclam i la caça amb cans eivissencs, totes dues tradicionals de sa nostra illa.  

 

 

 

La Dona a la caça
La dona sempre ha estat en relació amb el món de la caça, tan directa com indirectament. Ara cada vegada n´hi ha més a les societats de caçadors de Mallorca, i a la junta directiva de la Federació són quatre. No us perdeu aquest vídeo en el qual Neus Jaume, Marta Lliteres i Ángela Pérez expliquen per què són caçadores i què representa per a elles ser-ho.  

 

 

Aquest és un espai que s’emet a Canal Fibwi4 tv patrocinat per la Federació Balear de Caça amb el suport de la Direcció Insular de Desenvolupament Local i Caça del Consell de Mallorca.